Blog- Eğitime Dair

egitimedair-blog

YÖK’ten Yurt Dışındaki Yükseköğretim Kurumlarına Yeni Şartlar!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle ilgili bilgilere göre, artık yurt dışında yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmak isteyen adaylar için YKS puanı gerekliliği getirildi.

Bu yeni düzenlemeyle, Türkiye’de ortaöğrenimini tamamlayan ve belirli bir başarı sıralamasına sahip olan adaylar, yurt dışındaki programlara başvururken ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavında ilgili program için aranan sıralama dilimine girmeleri gerekecek. Bu koşulu sağlayamayan adayların denklik başvuruları reddedilecek.

Ayrıca, tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları için yapılan denklik başvurularında, adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumunun dünya üniversite sıralamalarında en az ikisinde ilk binde yer alması gerekecek. Aksi halde başvurular reddedilecek.

Bu değişiklikle birlikte, orta öğrenimini Türkiye’de tamamlayan adaylar için özel hükümler uygulanacak ve dünya üniversite sıralamalarında en az üçünde ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarından alınan diplomalar için Seviye Yeterlik ve Belirleme Sistemi uygulanmayacak.