Blog- Eğitime Dair

egitimedair-blog

MEB, Lise Öğrencilerine Yönelik “Dijital Öğrenme Köprüsü” Projesini Başlattı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencilerinin güncel ve doğru bilgilere kolay erişimini sağlamak amacıyla “Dijital Öğrenme Köprüsü” adlı bir proje başlattı. Bu projenin Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından hazırlanan internet sitesi, öğrencilere derslerde, araştırmalarda ve proje çalışmalarında yardımcı olacak kaynaklara erişim imkânı sunuyor.

“Dijital Öğrenme Köprüsü”, “ogmmateryal.eba.gov.tr” adresinden erişilebilir durumda. Site, “Dijital Kütüphaneler, Gazete Arşivleri ve Yayımlar”, “Akademik Araştırma Siteleri”, “Çevrim İçi Kurslar ve Dersler” ile “İstatistiki Veri Kanalları” olmak üzere dört bölümden oluşuyor.

Öğrenciler, bu platform aracılığıyla gazete arşivlerine ulaşabilir, dijital kütüphanelerdeki eserleri inceleyebilir ve akademik araştırma sitelerini ziyaret edebilirler. Ayrıca çeşitli konularda yerli ve yabancı kaynaklardan oluşan çevrim içi derslere ve kurslara erişebilirler.

Bu projenin sürekli olarak güncellenmesi ve içeriğinin zenginleştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Türkiye’deki ve dünyadaki birçok önemli kurum ve kaynağın yanı sıra uluslararası platformlardan da yararlanılacak linkler site içerisinde yer alıyor.