Blog- Eğitime Dair

egitimedair-blog

YKS 2024 İçin Geri Sayım: Adaylara Çevrim İçi Deneme Sınavları Yapılacak

YKS sınavına 2 hafta kala Türkiye genelinde aday öğrenciler için düzenlenecek olan “YKS’ye Doğru 2024” çevrim içi YKS deneme sınavı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün Materyal web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Deneme sınavları, TYT için 25 Mayıs, AYT için 26 Mayıs ve YDT için 27 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Bu deneme sınavları, öğrencilerin sınav hazırlık sürecinde kendi seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermeleri amacıyla hazırlandı. Sınavda yer alan sorular, YKS’nin kapsam bütünlüğüne ve soru çeşitliliğine uygun bir şekilde alan uzmanları tarafından hazırlandı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün Materyal web sitesi üzerinden yapılacak olan çevrim içi deneme sınavları, belirlenen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında istedikleri zaman dilimlerinde sınava girebilecek olan öğrenciler için erişime açık olacak.

Sonuçlar, sıralamalar ve puanlar 28 Mayıs 2024 tarihinde saat 10.00 itibarıyla yine aynı sistem üzerinden görüntülenebilecek.

Deneme sınavının soru çözümleri, sonuçların açıklanması ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün YouTube sayfasında yayımlanacak. Ayrıca, YouTube üzerinden öğrenciler için uzmanlar tarafından rehberlik yayını da yapılacak.

Deneme sınavına, 25 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ogmmateryal.eba.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek.