Blog- Eğitime Dair

egitimedair-blog

MEB’den Duyuru: 2024 LGS Sonuçları İçin Tarih Belli Oldu

2024 LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınav sonuçlarının açıklanma tarihi, sınava katılan öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Öğrenciler, LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yayımlanacak kılavuza göre lise tercihi yapacaklar ve tercih tarihlerini araştırıyorlar. Peki, 2024 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan tarihe göre, 2024 LGS sınav sonuçları 28 Haziran’da açıklanacak. Sonuçlar posta yoluyla gönderilmeyecek, elektronik ortamda erişime sunulacak.

LGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak ve lise tercih süreci başlayacak. Öğrenciler, kılavuz doğrultusunda tercihlerde bulunacaklar.

Yerel Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

LGS sınavına girmeyen öğrenciler, ikametgâh adreslerine göre yerel yerleştirme sistemiyle liselere yerleştirilecek. Bu süreç, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak.

Özetle, 2024 LGS sınav sonuçları 28 Haziran’da açıklanacak ve ardından lise tercih süreci başlayacak. Öğrenciler, kılavuzu takip ederek tercihlerde bulunacaklar ve yerel yerleştirme ile ilgili detaylar da bu dönemde netlik kazanacak.